GRO

GRO

På vores linjefag GRO får du jord under neglene, perspektiv på livet og kommer helt tæt på naturen.

I vores køkkenhave og drivhuse eksperimenterer vi med økologisk og gravefri dyrkning, skovhave og principper for permakultur. I skoven og bugten sanker vi naturens egne bæredygtige råvarer. Og i fadeburet brygger, sylter, fermenterer og konserverer vi vores råvarer - til gavn for den gode smag og mindre madspild. 

På GRO diskuterer og perspektiverer vi forholdet til naturen. Og så gør vi grønne holdninger til grønne handlinger, når vi arrangerer en bæredygtig festival, laver økologisk markedsdag, bygger et tiny living-projekt og laver ture og temadage, der inspirerer os til at leve anderledes. 

Kort sagt handler GRO om at få planter, projekter og personer til at spire og vokse!

 

 

 

Det kan du opleve på GRO

Det kan du opleve på GRO

Grønne holdninger er ikke det samme uden grønne handlinger. Derfor arbejder vi på GRO hele tiden med at skabe forandring i det helt nære - og bevidsthed om udfordringerne i det helt store. På GRO arbejder vi med følgende kerneområder:


Køkkenhaven: Økologisk dyrkning
Vores store køkkenhave og drivhuse venter bare på, at du kommer og bruger det hele som legeplads! Vi sår, spirer, dyrker og høster vores egne grøntsager og afgrøder. Og så nørder vi med jordbundsforhold og eksperimenterer med principper for permakultur og økologisk dyrkning. Kom og mærk glæden ved at følge din helt egen økologiske gulerod fra muld til mund!

Sankning: Bæredygtig brug af naturens råvarer
Kalø Højskole ligger i Nationalpark Mols Bjerge omgivet af skov, strand og eng. Her går vi på opdagelse i naturens eget spisekammer, når vi sanker spiselige planter, samler svampe og plukker urter. I vores egen lille bugt samler vi spiselig tang, østers, hjertemuslinger, blåmuslinger og meget mere. 

Fadeburet: Bryg, sylt, fermentér og forlæng sæsonen
I vores fag ”Fadeburet” eksperimenterer vi med forskellige former for konservering. Vi sylter, fermenterer og forarbejder vores egne råvarer, så vi forlænger sæsonen og mindsker madspild. Og så brygger vi blandt andet vores egen kombucha, så vi ikke dør af tørst undervejs. Skål!

Perspektiv: Skab en bæredygtig fremtid
Bæredygtighed er omdrejningspunktet i alt det, vi laver på GRO. Derfor undersøger og diskuterer vi vores forhold til naturen og lader os inspirere af alternative livsformer og samfund i jagten på en mere bæredygtig fremtid. Men måske vigtigst af alt arbejder vi med at skabe positiv forandring for os selv, så vi får lyst til at gøre en forskel for andre. 

Fag på GRO

 • Køkkenhaven: Dyrk din egen økologiske mad
 • Fadeburet: Bryg, sylt, fermentér og forlæng sæsonen
 • Sankning: Find naturens egne bæredygtige råvarer
 • Naturperspektiv: Diskutér menneskets forhold til naturen
 • Grøn udvikling og cirkulært samfund: Indret en mere bæredygtig hverdag
 • Psykologi, mindfulness og trivsel: Bliv klogere på dig selv, få ro på og gro som menneske
  Og meget mere! 

Workshops og temadage
I løbet af opholdet på vores GRO-linje afholder vi løbende temadage, workshops og udflugter, hvor vi eksempelvis:

 • Arrangerer en bæredygtig festival og økologisk markedsdag
 • Bygger et Tiny Living-projekt
 • Besøger økolandsbyen Friland og det bæredygtige fællesskab Grobund
 • Bygger pizzaovn, hønsehus, mistbænke og laver vores egne plejeprodukter af naturmaterialer
 • Får besøg af både kendte og mindre kendte gæster, der inspirerer os med deres viden.

Og så tager vi naturligvis på en bæredygtig studietur ud i Europa, så vi også får internationalt perspektiv på udfordringerne. 

Stor valgfrihed til at lave dit helt eget ophold
Foruden de ovenstående aktiviteter på linjefaget har du også mulighed for at vælge mellem et hav af forskellige valgfag og dermed sammensætte dit helt eget skema.

Byg endnu mere natur og bæredygtighed på din linje - eller prøv kræfter med nogle af vores kreafag, kulturfag, samfundsfag, sportsfag, musikfag, perspektivfag, friluftsfag eller køkkenfag. Du vælger selv. Se eksempler på valgfag her.


Faglig ekspertise og fantastiske rammer
På Kalø Højskole kommer du helt tæt på naturen og får faglig ekspertise og fantastiske rammer for at eksperimentere og skabe. Vi bor i noget af Danmarks smukkeste natur, midt i Nationalpark Mols Bjerge.

Vores nærmeste nabo er Danmarks eneste økologiske landbrugsskole, som vi samarbejder tæt med. Skolen er omgivet af skov, strand, frodig landbrugsjord, økologiske drivhuse og vores smukke park, der bare venter på, at du kommer og bruger det hele som legeplads.


Pladser og priser
Der er stadig ledige pladser på GRO-linjen i efteråret 2022 med start i august (19 uger).

Se mere om priser her.
Kontakt os for mere information her.
Tilmeld dig GRO her. 

GRO

”På GRO dyrker vi glæden ved at få ting til at spire og vokse. Så vokser vi nemlig også selv som hele og handlekraftige mennesker. „

Kenneth, forstander på Kalø Højskole
 • Dansk Sprog og Kultur
 • Outdoor
 • Dannelsesrejsen
 • Valgfag
 • Korte kurser