Kalø Højskole søger ny forstander

Højskolens forstander går på pension, så vi har brug for en ny på posten.

Højskolen har oplevet en stigende elevtilgang de seneste år i særdeleshed på baggrund af sin nye indholdsmæssige profil med de 2 linjer: Outdoor-Ranger linjen og Dansk Sprog og Kultur .

Outdoor-Ranger linjen udnytter højskolens beliggenhed i Nationalpark Mols Bjerge med Danmarks Jægerforbund, Aarhus Universitets Bioscience-center, nationalparkens sekretariat og Kalø Økologisk Landbrugsskole som naboer.

Dansk Sprog og Kultur er en fortsættelse af højskolens oprindelige profil med sprog og kultur som højskolens kernekompetence.

Således hviler højskolen i sin højskolemæssige tradition, men er samtidig under konstant udvikling i forhold til højskolens indhold, så det matcher tidens krav om bæredygtighed og opgaven med at finde den hensigtsmæssige balance mellem naturbeskyttelse og naturbenyttelse.

Med andre ord skal du lede en dansk folkehøjskole, der både har en historisk tradition for internationalt udsyn og et skarpt blik på nationale og lokale grundvilkår. Sammenfattende for opgaven er, at du skal leve op til højskolens værdigrundlag som det fremgår af højskolens vedtægters § 1 stk. 4. Du finder dem på www.kalohojskole.dk

Din profil

• Stærke lederevner
  • Stor synlighed
  • Samarbejds- og dialogorienteret i forhold til elever, personale og bestyrelse såvel som til eksterne samarbejdspartnere og myndigheder
  • Evne til at sætte sig ind i komplekse økonomiske forhold i sparring med forretningsfører
  • Handlekraft, når forandringer kræves
  • Have visioner og skabe involverende processer til at nå dem
  • Åben og nysgerrig i forhold til dine omgivelser og andre kulturer
  • Ser værdien i at uddelegere og inddrage
  • Have lyst til at bo på skolen og indgå i skolens dagligliv

Have faglig baggrund for at undervise på en eller evt. begge linjer

Løn efter kvalifikationer

Lønnen fastsættes med udgangspunkt i gældende ansættelsesbekendtgørelse samt dertilhørende cirkulærer.

Kalø Højskole

er en af de smukkest beliggende højskoler i Danmark med sin placering i Nationalpark Mols Bjerge i udkanten af Kaløskovene ned til Kalø Vig.

Vi har derfor helt unikke muligheder for at nyde og udnytte vores enestående beliggenhed i skolens daglige liv og virke.

Ansøgningsfrist m.m.

Din ansøgning skal være os i hænde senest

2 november 2020

Ansættelsessamtaler forventes at finde sted i uge 46

Tiltrædelsesdato: 1.1.2021. eller efter nærmere aftale.

Du er meget velkommen til at høre nærmere. Ring eller send en mail til højskolens forstander

Søren Iversen,                     tlf. 6172 1250,                    si@kalohojskole.dk

Kalø Højskole,                    tlf. 86371286

Skovridervej 1,