Valgfag

På Kalø Højskole går vi meget op i, at du har mulighed for at sammensætte dit helt eget ophold med præcis de fag, du finder mest spændende. Derfor har vi altid 20+ valgfag og fællesfag, som går på tværs af linjerne, og som alle elever kan vælge i mellem. Byg på din linje med endnu flere temafag -eller prøv kræfter med så meget forskelligt som muligt. Det er helt op til dig.

Fagene skifter løbende, alt efter årstid, tilslutning og elevernes interesser, men vi har altid et bredt udbud af fag inden for friluftsliv, sport, mad, musik, kultur, kreativitet og samfund. Nedenstående er eksempler på valgfag, som vi normalt har. 

 

 

Natur, outdoor og mad

________________

Friluftsliv

Vores store valgfag i Friluftsliv er for dig, der vil have hyggelige, sjove og lærerige naturoplevelser sammen med andre. Vi vandrer, sejler kano, laver mad på bål og fordyber os i forskellige fede friluftsprojekter. Og så tager vi selvfølgelig på skønne ture med og uden overnatning i det fri i vores smukke nationalpark.

Sank, spis og forstå naturen

Vi går på opdagelse i den fantastiske natur, der omgiver højskolen med fokus på naturens eget spisekammer. Vi sanker råvarer i skov og hav og tager på ture i vores smukke nationalpark for at se nærmere på naturen i al dens pragt.

Bushcraft og håndværk

Faget for dig, der elsker at udfolde dig kreativt i naturlige materialer. Vi arbejder primært med ting i træ og læder og snitter, fletter, former og udforsker grænserne mellem godt håndværk, flot design og funktionalitet.

Jagt og vildt (i samarbejde med Danmarks Jægerforbund)

Her får du mulighed for at lære alt om jagt, vildt- og naturpleje, etik og regler - og samtidig mulighed for at prøve det hele af, når vi bygger fælder og skjul, skyder lerduer og parterer vildt, som vi laver mad af.

Orienteringsløb

Faget for dig, der både vil lære at orientere dig efter kort og kompas i naturen og samtidig få sved på panden. I Orienteringsløb løber vi efter bestemte poster, som man skal finde ved at aflæse et kort. Det kan foregå på mange forskellige sværhedsgrader og i et tempo, man selv bestemmer.

Verdensmad

Japanske gyoza, spanske tapas eller måske ungarnsk gullasch? Faget er for dig, der vil eksperimentere med mad og råvarer. Vi går i køkkenet sammen med vores dygtige kok og laver velsmagende retter fra hele verden.

Sport og yoga

________________

Puls og styrke

Faget for dig, der vil have pulsen op og sved på panden! Vi træner både kredsløb og styrke efter principper fra HIIT og cirkeltræning.

Outdoor training

Bootcamp på naturens præmisser og i alt slags vejr! Vi bruger naturen omkring skolen som afsæt for vores træning. Vi træner funktionelt med fokus på naturlige bevægelser og de redskaber, vi har til rådighed i det fri.

Badminton

Vi går i sportshallen og udforsker den populære ketsjersport. Her kan alle være med - både nybegyndere og øvede. Vi lærer både om slag og teknik og spiller en masse single- og doublekampe mod hinanden.

Boldspil

Faget for dig, der vil have sjov konkurrence og komme i form på samme tid. Vi bruger hallen og vores udendørs sportsfaciliteter som rammen for undervisningen, hvor vi spiller alt fra basket til beachvolley - og mange andre klassiske boldspil.

Yoga og mindfulness

Namaste! Vi dyrker yoga, så vi kommer i balance, bliver stærkere, smidigere og ruster os både fysisk og mentalt til andre aktiviteter. Vi udforsker forskellige stilarter, åndedrætsteknikker og traditioner.

Perspektiv, mennesker og humaniora

________________

Filosofi og etik

Hvad vil det sige at være et menneske? Vi undersøger sammen, hvordan gamle tanker kan give nyt perspektiv på nutidens udfordringer. Vi lærer om forskellige former for etik og diskuterer det store, det svære og det vigtige.

Naturperspektiv

I faget Naturperspektiv diskuterer vi menneskets forhold til naturen. Vi undersøger både filosofiske, politiske og praktiske perspektiver på naturen og den rolle, den spiller i vores liv.

Psykologi

Vi dykker sammen ned i psykologien, undersøger teorierne og bliver klogere på menneskets psyke. Og så arbejder vi i praksis med vores egen mentale trivsel gennem teknikker som mindfulness og meditation.

Samtalesalon på engelsk

"Can I take your order, please?" Faget for dig, der gerne vil blive bedre til engelsk. Her øver vi engelsk med fokus på at føre en samtale og blive bedre til korrekt udtale og grammatik.

Kultur, kunst og kreativitet

________________

Filmklub

Faget for den indre filmnørd! Vi går på opdagelse i film og serier, som vi både ser sammen og efterfølgende analyserer og diskuterer på klassen.

Kunstværksted

Vi tager i højskolens krea-værksted og laver alle mulige former for kreative og kunstneriske projekter. Eleverne er i høj grad selv med til at vælge de enkelte projekter.

Byg og hyg

Få styr på dine håndværksskills, når vi hygger og bygger forskellige ting. Lær de glemte håndværk og lav fede og flotte ting, som vi kan bruge til noget!

Skriveværksted

Bliv bedre til at skrive gode tekster. Her undervises du af en forfatter i forskellige genrer, teknikker, skriveøvelser og eksemplariske tekster. Vi prøver kræfter med både prosa, poesi og journalistiske genrer.

Band og musik

Lær samspillets kunst. Vi arbejder med forskellige stilarter og på at få samspillet til at fungere. Samtidig er der også mulighed for at dygtiggøre sig på et bestemt instrument, hvis man ønsker det.

Kor

Faget for dig, der elsker at synge sammen med andre. Her er plads til både begyndere og øvede. Vi synger flerstemigt og både sange fra højskolesangbogen og nyere pop/rock efter elevernes ønsker.

Workshops og temadage

________________

I løbet af dit højskole ophold får du mulighed for at vælge tre workshops á tre hele dages varighed hver. Det er typisk fag og discipliner, der kræver lidt ekstra tid og fordybelse, end skemaet normalt giver mulighed for. Du vælger de enkelte workshops løbende, så du har mulighed for at prøve en masse forskelligt af. Det kunne blandt andet være:

Keramik

Kunst og teater

Foto og video

Urter og naturlige plejeprodukter

Tiny House og bæredygtigt byggeri

Hønsegård

Vandring

Alene i vildmarken

Kig forbi

Du er altid velkommen til at besøge højskolen på Skovridervej 1, 8410 Rønde. Ring på 86 37 12 86 og aftal dit besøg.