Valgfag

På Kalø har du valgfag om eftermiddagen. Du kan vælge mellem spændende fag inden for tre hovedområder. Vi skrifter valgfag 3 gange i løbet af kurset, så du både kan vælge at prøve kræfter med mange forskellige valgfag eller du vælge kan fordybe dig i et område. Nedenstående er eksempler på de valgfag, som vi normalt har. De kan skifte i forhold til årstider og tilslutning. 

Natur

Sank og spis: Lær at finde spiselige planter i skoven, ved og i havet, i hegnet - ja faktisk alle steder. Og ikke mindst lærer du at lave skønne og velsmagende retter over bål med det, du har sanket. Friluftsliv: Det generelle valgfag, hvor der er fokus på at komme på ture med bål, ly, navigation og bushcraft. Havet: Vi fordyber os i havets glæder med snorkel, med en fiskestang, med surfbræt, med waders og med hinanden. Vi svømmer, sanker, fisker og står på SUP.

Krop

I form: Her får du pulsen op med løb, holdsport, styrketræning, crossfit eller yoga. Vi bruger både naturen og skolens sportshal som ramme om undervisningen. Fysisk træning: Det lidt mere "hardcore" fysiske valgfag, hvor vi er ambitiøse med at komme i rigtig god form. Vi sætter os mål og vi når dem. Badminton: Lær teknikken, forstå taktikken og nyd spillet. Vi arbejder målrettet på at blive bedre spillere mens vi har det sjovt. Yoga og meditation: Kom ned i gear. Vi bruger forskellige teknikker fra forskellige traditioner, og vi finder sammen veje til at få bedre mental sundhed.

Musik

Syng sammen: Vi synger og vi synger. Vi synger både klassiske og moderne værker. Nogle gange med flere stemmer og andre gange for at få del i det skønne fællesskab, som fællessangen skaber. Instrument: Lær at spille guitar, bas, trommer, klaver eller at synge en solo. Det er både for begyndere og fortsættere. Vi inddeler på små hold med 2-4 personer, hvor I har god tid med underviseren. Band: Lær samspillets kunst. Vi arbejder med forskellige stilarter og der er fokus på, at samspillet fungerer, selvom niveauet af musikerne kan være forskelligt.

Mad

Årstidens mad: Vi fokuserer på de råvarer, der er i sæson netop nu, og vi arbejder med, hvordan smagene fremhæver og komplementerer hinanden. Alverdens mad: Vi fejrer det mangfoldige køkken og vores mangfoldige højskole, hvor eleverne på skift kommer med opskrifter fra deres madtraditioner.

Kig forbi

Du er altid velkommen til at besøge højskolen på Skovridervej 1, 8410 Rønde. Ring på 86 37 12 86 og aftal dit besøg.